לאפה דוסה חלומית
לאפה דוסה חלומית.
דוסה - הלאפה שתכבוש את המטבח שלך! מדובר במעין לאפה היישר מהמטבח ההודי, אפשר למלא אותה בכל תבשיל או סלט שאוהבים.
אין בה גלוטן והיא טעימה, משביעה ובעלת שפע יתרונות בריאותיים.
רכיבים:
כוס אורז מלא.
כוס עדשים כתומות.
חבילת כוסברה מופרדת מהגבעולים.
מלח.
כפית אבקת קארי,
3/4 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום.
אופן הכנה:
להשרות את העדשים והאורז במים לילה /מינימום 6 שעות.
לאחר השרייה נסנן ונכניס לבלנדר עם 4 כוסות מים קרים, כ 3/4 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום (ניתן לקנות בחנויות טבע), כפית וחצי מלח הימלאיה (או כפית מלח שולחן), כפית אבקת קארי וחבילת כוסברה ללא הגבעולים.
מי שאוהב לאפות עבות יותר אז אפשר להפחית ל 3 כוסות מים)
אופן ההכנה:
לבלנדר והיישר עם מצקת למחבת נון סטיק של פנקייקים לוהטת, ללא שמן.
אני משתמשת במצקת קטנה והמידה היא 2 מצקות ללאפה ואז ניעור עדין כדי שהתערובת תגיע לגודל המחבת.
חשוב: בין הכנה להכנה נערבב את המסה לפני שניצוק למחבת.
כיצד נתייחס?
כל המתכון = 15 מנות פחמימה או חלבון או פחמימה וחלבון יחד.
במחבת קוטר 24 יוצאות 18 לאפות שוות (כ 65 קלוריות ליחידה, אפשר להכין במחבת גדולה יותר, חשוב להקפיד שזו תהיה מחבת נון סטיק)
*ניתן להתייחס ללאפה הזו כמנת חלבון /פחמימה או שילוב של פחמימה עם חלבון. שילוב של קטנייה ודגן יחד כמו במקרה זה מעניק חלבון מלא.
הערות:
כדי שיצא מושלם מהלאפה הראשונה: נשים מים רותחים במחבת ונשאיר לרתיחה בזמן הבלינדור - לאחר מכן אני שופכת את המים מהמחבת, מייבשת שנייה עם מטלית מטבח נקייה ויבשה ומאפשרת למחברת להתחמם עוד כ 30 שניות לפני שיוצקת מהתערובת עם מצקת למחבת.
כשהמחבת איכותית אין צורך בשמן כלל!!!
אם רוצים להשקיע במחבת מעולה ללאפות/טורטיות/קרפים אז יש מחבת סופר מוצלחת בחנות האינטרנטית של אופק חדש: מחבת נון סטיק לקרפים מסדרת Barcelona של Greenpan וניתן להנות מ 10% הנחה עבור כל הזמנה באתר כשמכניסים קוד קופון: AB10.
את קוד הקופון נכניס במעבר לקופה במקום המיועד ונראה את ההנחה מתעדכנת.
הסוד השני להצלחה הוא: סבלנות.
כאשר דפנות הלאפה מתחילות להפרד מהמחבת זה הסימן שהגיע הזמן להפוך את הלאפה (אחרי כ 4 דקות) כדאי להיעזר במרית סיליקון ואז מספיקה עוד דקה לצד השני והלאפה מוכנה.
אני מניחה לקירור על רשת צינון לפני שמעבירה לשקית להקפאה (כשלא טורפים לי הכל תוך כדי הכנה).
איך מומלץ לשמור את הלאפות?
מומלץ לשמור בהקפאה עם הפרדה של נייר אפייה או שקיות סנדוויצ'ים בין לאפה ללאפה למניעת הידבקויות.
את הלאפות מפשירים בכמה דקות בחוץ או על גבי מחבת לוהטת ללא שמן.
טיפ לזמן ההכנה: ב 4 דקות שיש בין הכנת הלאפות מומלץ לשלב אימון - אני קוראת לזה אימון לאפות/ טורטיות ???? מרוויחים חיטוב וגם קידום ביסים עתידיים של הצלחה.
והיי - הכנת? פרגני ושתפי, ברור לנו שתעופי על זה!!!
